Kort over La Gomera
Rejseberetning


Hotellets have
Søndag den 20. februar går turen med bil, fly, bus, færge og taxi til et stil­fuldt hotel med en aldeles udsøgt beliggenhed i den lille by San Sebastián de la Gomera (lokalitet A på kortet).


Los Roques

Marguerit

Brænding
Om mandagen kører vi op i bjergene, hvor vi finder et underskønt sted for en vandretur i nærheden af vulkan­rørene Los Roques (B): Her er frodig vegetation, imponerende klippe­formationer, fantastiske udsigter og bemær­kelses­værdige højde­forskelle.


San Sebastián
Efter gårsdagens anstrengende vandretur slapper vi af med at sidde og tegne på hotel­lets terrasse, og om efter­middagen driver vi omkring i San Sebastián.


Urskoven
Om onsdagen kører vi igen op i bjergene, denne gang for at gå tur oppe i skyerne i den mystiske og spændende laurbær­-urskov i Parque Nacional de Garajonay (C). Vi fortsætter til Valle Gran Rey (D), hvor vi imponeres af den dybe slugt, der fører ned til byen, af strand­klipperne og af de store bølger, der ruller ind fra Atlanter­havet.

Torsdag kører vi mod nordvest gennem den idylliske landsby Hermigua (E) til et gammelt banan­udskibnings­sted (F), nu med cafeteria. Det blæser kraftigt fra vest, og vi beslutter os for at se noget mere hav og kører videre til den lille kystby Alojera (G). Her sidder vi længe på stranden, fascinerede af den impo­nerende brænding.


Fiskerbåd og måne

Hvil
Fredag pakker vi rygsækkene til en todages vandretur, vi vil ud og sove i bivuak i måneskin. Turen går langs kysten mod sydvest fra San Sebastián, i et skønt landskab med sten­strande adskilt af stejle bjerge med mange blomster - "Marguerit-ruten" kalder vi den.


Hjemrejse
Søndag er det tid til at vende næsen hjemad. Afskeden lettes ved at vejret nu er som en dansk april - der falder heftige byger! Hjemme møder vi imidlertid ægte dansk vinter - så det bliver noget af et klimachok.

En palmegrøn ø
Vinterferie på La Gomera
De Kanariske Øer - februar 2005
En palmegrøn ø
Vinterferie på La Gomera
De Kanariske Øer - februar 2005
En palmegrøn ø
Vinterferie på La Gomera
De Kanariske Øer - februar 2005
 Introduktion 
Atlanten La Gomera