Atlanten Grønland Sydgrønland 1974

Vandring i Sydgrønland 1974

Min første vandreferie

Dette er beretningen om min første fjeldferie, hvor vi vandrede med store rygsække og overnattede i små telte i en overvældende vild og smuk natur.
Vandringen i små grupper medbringende alle fornødenheder tiltalte mig enormt, og jeg dyrkede det intensivt de følgende år, både i Grønland, Skandinavien og Storbritannien. Engang blev jeg spurgt: - "Når du nu vandrer rundt deroppe i Grønland, er det så for at leve primitivt og overleve og prøve dine grænser?" - "Nej", svarede jeg, "det er for at leve et komfortabelt liv i smukke omgivelser." - Sådan oplevede jeg fjeld­vandringen!
En dag blev jeg også spurgt, hvorfor jeg ikke investerede i fast ejendom? Altså i stedet for at bruge alle mine penge på rejser til Grøn­land. Jeg svarede, at jeg inve­sterede i min alderdom: Når jeg engang sad på pleje­hjemmet, ville jeg forsøde min til­værelse ved at lade alle de skønne grønlandske landskaber passere revy. Jeg har ikke nået pleje­hjems­stadiet endnu, faktisk tager jeg stadig på vandre­ferier som den her beskrevne, men nu har jeg alligevel valgt at lade nogle af renterne komme til udbetaling.
Her følger så beretningen om min første fjeldvandring, for mig turen over alle ture, en besættende natur­oplevelse, der også socialt kom til at betyde en del.
Turoplægget, forberedelserne med møder og træning, samt rejsen til Narsarsuaq og videre til Igaliku, hvor vi begynder vandringen den 13. juli. Vi oplever nogle meget smukke, barske og vanske­ligt frem­kommelige land­skaber, har en over­nat­ning på et fåre­holder­sted, og fortsætter ind i et blidere højfjeldsområde.
Vi har god tid til at opleve Vatna­hverfi, et fantastisk smukt fjeld­område. Vi sejler til Igaliku, hvor vi er til konfirmation og ser os omkring. Vi sejler til Narsar­suaq og ser på naturen der, inden vi flyver til Køben­havn den 31. juli. Senere mødes vi til gensyns­weekend.
Om personfølsomme data: Jeg har tilladelse fra flere af deltagerne til at bringe nærbilleder af dem på hjemmesiden, men ikke alle, så hvis du finder billeder af dig selv her og ikke bryder dig om det, bedes du kontakte mig - e-mail på forsiden.
© Copyright: Fotografier og tekst er beregnet til at blive set på denne hjemmeside og må ikke uden tilladelse anvendes i anden sammenhæng.
© Copyright: Photographs and texts are intended to be viewed on this website and should not be used in any other context without permission.