Vandring i Vestgrønland 1977

Sommerferie ved Disko Bugt og Kangerlussuaq
19. juni - 18. juli

Denne vandreferie, som jeg holder sammen med min kammerat Finn, er med sine 4 uger min længste nogensinde. Nok også en af de mest afvekslende, for vi oplever ikke kun de tradi­tionelle vild­marks­vandringer med telt­overnatning flere steder, men også heli­kopterture og lange sejladser over den isfyldte Disko Bugt, samt ophold i bygden Saqqaq og byen Ilulissat med møder med lokal­befolkningen.
Vi medbringer et omfattende fotoudstyr og gør meget for at dokumentere vores oplevelser i sort/hvid og farve. Til gengæld kan længden af vores dags­marcher nok ikke imponere.
Forberedelser til turen, flyrejse med et ufrivilligt ophold i Kanger­lussuaq, vandringer ved Ilulissat og den imponerende Isfjord, hvor vi træffer lokal­befolkningen, samt en underskøn sejltur over Disko Bugt til Saqqaq. En uge på Nuussuaqs kyst og inde i landet med både anstrengende vandring og afslapning i et utæmmelig vildt landskab med mange blomster.
Et møde med den gæstfri Hannibal i Saqqaq, glimt af eskimo­kulturen, fire dages vandring i den storslåede, grønne Saqqaqdal, tilbage til Saqqaq og sejltur til Ilulissat. Fire dages byvandringer i Ilulissat med kig på gammelt og nyt, heli­koptertur til Kanger­lussuaq og en todages vandring til ind­lands­isen.
© Copyright: Fotografier og tekst er beregnet til at blive set på denne hjemmeside og må ikke uden tilladelse anvendes i anden sammenhæng.
© Copyright: Photographs and texts are intended to be viewed on this website and should not be used in any other context without permission.