[Kopi fra http://doramarianne.dk/?p=86]

Om at samle..

Posted by Dora Marianne in Uncategorized. No Comments

Jeg har lige læst om en mand der samler på foto af vejrhaner og foto af skånske postkasser, hvorpå der er malet et motiv….

Jeg har også lige læst, at en samler af stearinlys vil sælge sin samling… - der står i annoncen at “de ikke er brændte”

… ”Bag alle samlinger er der mennesker, som forskelle og formål til trods er fælles om en passion for at samle. Udgangspunktet kan være helt personligt og en umiddelbar glæde ved genstandene, men det kan også være ønsket om at forstå bestemte fænomener, ja, i videste forstand at forstå verden!

I selv den mindste privatsamling ligger kimen til orden og systematik: Hvor skal nyerhvervelser lægges, hvordan findes en bestemt genstand igen, hvad er forskelle og ligheder? Dette ses fuldt udviklet i egentlige museer, som siden renæssancen har været vigtige centre for videnskab og samfundenes kollektive erindring. Tændstiksamlerens, naturforskerens og arkæologens klassifikationer er grundlæggende beslægtet.

Både private og professionelle samlere skaber identitet og sammenhænge af stor betydning for dem selv og for samfundet. Mange privatsamlinger er blevet til offentlige museer, fordi deres indhold havde stor almen interesse.

De afspejler den passion, som de har for bestemte genstande – kun fantasien, pladsbehov og penge sætter grænser for, hvad man kan samle. Mange har samlet siden barndommen. Nogle er engageret i samlerforeninger, mens andre nøjes med at samle uden større ‘professionalisering’.

Vi har alle en snert af samlermani i os. Mest udpræget i alderen 6-14 år, hvor manien i sin reneste form giver personlig identitet og er vigtig for sociale relationer. Siden tørrer manien ud og kan udarte til en manglende evne til at smide ud!”…..

Politiet i Berlin har fundet næsten 80 stjålne cykler i en 44-årig kvindes lejlighed. De var alle taget fra området omkring hendes hjem i bydelen Marzahn. Kvinden har tilstået, at hun brugte en boltsaks til at fjerne låsen, hvorefter hun cyklede hjem på sit tyvegods. Ved en ransagning af hendes lejlighed, fandt betjentene 78 styks stablet i høje bunker. Politiet har nu annonceret en bestemt dato, hvor folk kan komme forbi og se, om deres stjålne cykel skulle være blandt rovet fra den kvindelige samlers lejlighed, skriver avisen Berliner Kurier.

Jeg har læst om en der samler på frøposer….

Lørdag den 17. marts fra kl. 8.00 - 16.00 er der Stumpmarked i Messehallerne i Herning: Hvad mon jeg finder der? I øjeblikket tror jeg ikke, at jeg samler på noget… Jeg har ikke så meget plads, det næste jeg skal samle på, det skal være ret småt i det….

- måske skulle jeg, som Knagsted/Livsens ondskab, samle på kommaer,,,,,,,,,,,

17. marts 2007