Skandinavien Gotland
Dette er en undertekst

Gotland

Sommerferie 14. - 21. august 2011

Dette er en illustreret beretning om en bilferie, hvor vi er fire afsted, min kone og jeg og to venner, Inge-Lise og Peder Emil. Vi har 6 overnatninger på vandrerhjem på Gotland og én på fastlandet. I den korte tid vi har til rådighed, når vi at se en utrolig masse forskelligt af Gotlands natur og kultur - en stor oplevelse, som det tager tid at fordøje.
Fotografierne er mærket som følger: ISJ = Ida, FJ = Finn, ILO = Inge-Lise, PEO = Peder Emil.
Dette er en undertekst
Rejsen til og fra Gotland med færgeturene Oskars­hamn-Visby og Fårö­sund-Fårö, samt op­hold­ene på vandrer­hjem­mene i Ting­städe på Nord­gotland og Fågel­fors på fast­landet. På turen til og fra Gotland ser vi Döderhultarns fantastiske træskulpturer i Oskarshamn, og Rugtorparns træskulpturer og de store fund fra regalskibet Kronan i Kalmar.
Kystlandet på vestkysten af det nord­lige Got­land og Fårö med kalk­klinter og de berømte kalk­forma­tioner, raukar, samt den idylliske, lave østkyst. En afvekslende natur med indlands­klinter og kalk­stepper, samt land­brugs­land med blomster, får og køer.
En enestående velbevaret gammel handels­stad med krogede gader, gamle huse og en stor bymur. Og nu til noget helt andet: En gotlandsk indu­striby med cement­fabrik og industri­havn, men også med en hyggelig gammel bydel.
Traditionelle gotlandske gårde, møller og fisker­huse på det nordøstlige Gotland og Fårö. Gotland har en stor kultur­skat i sine mange vel­bevarede middel­alder­kirker og maleriske kirke­ruiner.
© Copyright: Fotografier og tekst er beregnet til at blive set på denne hjemmeside og må ikke uden tilladelse anvendes i anden sammenhæng.
© Copyright: Photographs and texts are intended to be viewed on this website and should not be used in any other context without permission.