Fællesmad, mit bidrag
Morgen
Havre-müsligrød med mælk og syltetøj.
Øllebrød med mælk.
Boghvede/spelt-müsligrød med mælk og syltetøj.
Aften
Tortellini og spaghetti og med grøn pebersauce, grønsager og skinke.
Couscous med cabaretsauce, svampe og chorizo-pølse.
Ris og kylling i karry med svampe (frysetørret).
Ingredienser, incl. min frokost
gram
300 müsli - havre hasselnød solsikkekærne æble dadel rosin (denne blanding
fik ros)
300 müsli - boghvede spelt cashewnut pinjekærne græskarkærne æble rosin
320 øllebrødspulver
210 skummetmælkspulver
250 sukker (til syltetøj)
250 tortellini
130 spaghetti
325 couscous
65 hjemmetørrede grønsager (Kerteminde-blanding)
105 tørrede svampe (rørhat)
65 grøn pebersauce 7 dl
65 cabaretsauce 7 dl
250 sødmælkspulver (til saucen)
75 rapsolie (til stegning)
460 skinke (røget, tørret og vacuumpakket Ø-skinke fra
Slagtergården)
275 chorizo-pølse fra Slagtergården
525 frysetørrede høns i karryris (Trekking Mahlzeiten)
1100 knækbrød (Kavli rugflatbrød, Wasa Frukost, Brugsens spelt)
250 smør
380 myseost
370 lammespegepølse fra Slagtergården
260 Castus frugtpålæg, 2 pakker
225 blåbærsuppe
270 10 kopsupper
405 overraskelse (pandekagepulver, det var ingen overraskelse!)
250 kakao
120 cappucino
70 te
30 frysetørret kaffe
400 Marabou chokolade ("højderuder")
300 tørret frugt
ialt 8400 g
Bemærkninger til min proviantliste
Müsliblandingerne var af den energirige slags med ca. 50% nødder og frugt. Jeg havde planlagt at der
også skulle spises knækbrød om morgenen, hvilket resulterede i at jeg havde brød
tilovers at dele ud af, da de 12 dage var ved at være gået.
Syltetøjet bestod enten af tykrørt blåbærsuppe eller kogt af friske bær.
Min frokost bestod typisk af to stykker med pølse, to med myseost og et med Castus, alle med smør,
som jeg var den eneste der havde med. Flatbrødet blev lagt dobbelt, og da jeg havde tre slags
knækbrød med, kunne jeg producere 9 forskellige slags madder. Dertil suppe og kaffe eller te.
Smør, pølse og myseost kunne strækkes til hele turen - et held, da der kun var lidt
pålæg til salg på Padjelanta-leden.
De tørrede grønsager var hjemmeproducerede ved tørring i ovn: 650 gram frosne
grønsager blev til 65 gram små, runkne gnallinger, der ved udblødning i lunkent vand faktisk
genopstod som grønsager. To plader Marabou føltes som alt, alt for lidt - men ét sted skulle
der jo spares.
Jeg tabte 2 kg på turen, så jeg nu vejer 68 kg. Det er et væsentlig mindre vægttab end
på tidligere ture af tilsvarende længde, og jeg følte da generelt heller ikke, at jeg havde
for lidt proviant med. Imidlertid spiste og bar vi omtrent det samme hver, og da vi ikke er lige store, var det
faktisk temmelig uretfærdigt: Den der vejer mest, må naturnødvendigt også bruge mest
energi ved den fysisk krævende vandring.