Fællesmad, mit bidrag

Morgen
Havre-müsligrød med mælk og syltetøj.
Øllebrød med mælk.
Boghvede/spelt-müsligrød med mælk og syltetøj.

Aften
Tortellini og spaghetti og med grøn pebersauce, grønsager og skinke.
Couscous med cabaretsauce, svampe og chorizo-pølse.
Ris og kylling i karry med svampe (frysetørret).

Ingredienser, incl. min frokost
gram
 300  müsli - havre hasselnød solsikkekærne æble dadel rosin (denne blanding fik ros)
 300  müsli - boghvede spelt cashewnut pinjekærne græskarkærne æble rosin
 320  øllebrødspulver
 210  skummetmælkspulver
 250  sukker (til syltetøj)
 250  tortellini
 130  spaghetti
 325  couscous
  65  hjemmetørrede grønsager (Kerteminde-blanding)
 105  tørrede svampe (rørhat)
  65  grøn pebersauce 7 dl
  65  cabaretsauce 7 dl
 250  sødmælkspulver (til saucen)
  75  rapsolie (til stegning)
 460  skinke (røget, tørret og vacuumpakket Ø-skinke fra Slagtergården)
 275  chorizo-pølse fra Slagtergården
 525  frysetørrede høns i karryris (Trekking Mahlzeiten)
1100  knækbrød (Kavli rugflatbrød, Wasa Frukost, Brugsens spelt)
 250  smør
 380  myseost
 370  lammespegepølse fra Slagtergården
 260  Castus frugtpålæg, 2 pakker
 225  blåbærsuppe
 270  10 kopsupper
 405  overraskelse (pandekagepulver, det var ingen overraskelse!)
 250  kakao
 120  cappucino
  70  te
  30  frysetørret kaffe
 400  Marabou chokolade ("højderuder")
 300  tørret frugt
 ialt 8400 g

Bemærkninger til min proviantliste
Müsliblandingerne var af den energirige slags med ca. 50% nødder og frugt. Jeg havde planlagt at der også skulle spises knækbrød om morgenen, hvilket resulterede i at jeg havde brød tilovers at dele ud af, da de 12 dage var ved at være gået.
Syltetøjet bestod enten af tykrørt blåbærsuppe eller kogt af friske bær.
Min frokost bestod typisk af to stykker med pølse, to med myseost og et med Castus, alle med smør, som jeg var den eneste der havde med. Flatbrødet blev lagt dobbelt, og da jeg havde tre slags knækbrød med, kunne jeg producere 9 forskellige slags madder. Dertil suppe og kaffe eller te. Smør, pølse og myseost kunne strækkes til hele turen - et held, da der kun var lidt pålæg til salg på Padjelanta-leden.
De tørrede grønsager var hjemmeproducerede ved tørring i ovn: 650 gram frosne grønsager blev til 65 gram små, runkne gnallinger, der ved udblødning i lunkent vand faktisk genopstod som grønsager. To plader Marabou føltes som alt, alt for lidt - men ét sted skulle der jo spares.
Jeg tabte 2 kg på turen, så jeg nu vejer 68 kg. Det er et væsentlig mindre vægttab end på tidligere ture af tilsvarende længde, og jeg følte da generelt heller ikke, at jeg havde for lidt proviant med. Imidlertid spiste og bar vi omtrent det samme hver, og da vi ikke er lige store, var det faktisk temmelig uretfærdigt: Den der vejer mest, må naturnødvendigt også bruge mest energi ved den fysisk krævende vandring.