Skandinavien Fjeldvandring i Sarek 2013

Fjeldvandring i Sarek 2013

14. - 28. juli

Beretningen om to ugers telttur i Sareks national­park i svensk Lapland. Dage med isnende kulde afløst af bagende varme, men bestandig med idylliske, smukke, vilde - ja faktisk helt vildt smukke fjeld­landskaber.
Forberedelserne og udrejsen. Vandring ad Kungsleden gennem skoven til Pårtestugan og videre nordpå til Ijvvarláhko-højsletten i Sarek. Udsigtstur til Rapadalen. Vandring i smukt vejr mod nordvest ind i det rigtige Sarek ved elven Gådokjåhkå.
En tur op i et landskab, der bliver barskere og vildere for hver time der går. Lejrlivet ved Gådokjåhkkå, en dagstur mod nordøst til Rapa­dalen, samt vandring mod sydvest langs fjeldet Boarek­tjåhkkå til en teltplads med en vid udsigt over Boarek-sletten.
En dagstur i et gustent vejr til en gusten, men blomster­rig dal ved fjeldet Tjievrra. Om aftenen i lejren opleves Sareks store skyballet. Med sommerens ankomst gennemføres den længe planlagte, vildt flotte toptur til Bårdde/Pårte. Lejrhygge næste dag.
En dagstur og en rygsækvandring ned på Boarek/Pårek-sletten, altsammen i højsommervejr. Vandring i bagende varme ned fra fjeldet til gourmet­middag og hjemrejse med sight-seeing undervejs.
© Copyright: Fotografier og tekst er beregnet til at blive set på denne hjemmeside og må ikke uden tilladelse anvendes i anden sammenhæng.
© Copyright: Photographs and texts are intended to be viewed on this website and should not be used in any other context without permission.