Turen kort
Dette er beretningen om en uges vandring på Skåneleden. Turen startede i Båstad den 31. januar 2005 og gik først mod syd over Hallandsåsen og dernæst rundt langs kysten tilbage til Båstad. Valget af dette område fremfor Söderåsen eller Ryssberget, som jeg egentlig havde tænkt mig, skyldtes at vandrestierne i store områder var ufremkommelige p.g.a. væltede træer efter stormen den 8. januar.
Det var første gang jeg vandrede på Bjärehalvön, og selv om den er mere "civiliseret" end end de nævnte, blev det alligevel en positiv overraskelse: Sjældent har jeg oplevet så smuk og varieret natur.
Jeg vandrede alene og havde på turen to overnatninger i shelter (på svensk: Vindskydd, billedet til højre), to i bivuak og én i telt.
Kort til turen
Der er udgivet nogle glimrende kort over Skåneleden, der ikke kun indeholder kort i 1:50.000, men også turistinformation om alt, hvad der er værd at se på ruten. Kortene er tilmed trykt på plastik, så man kan tage dem over hovedet i regnvejr.
De kan købes i Nordisk Korthandel eller på Skåneledens hjemmeside, der også har rutebeskrivelser og meget andet informationsmateriale.
 
preload