Skandinavien Midsommer i Småland 2015

Midsommer i Småland

Bil-, cykel- og campingferie, 18. - 25. juni 2015

Hovedformålet med denne ferie er at opleve fejringen af midsommer og se det genskabte 1700-tals landskab på Linnés fødeegn. Det og meget andet får vi opleve på denne smukke egn på denne yndige årstid, der er endnu mere idyllisk og blomsterrig, end vi har forestillet os.
Vi kører i bil til Älmhult, hvor vi instal­lerer os i en hyggelig, lille camping­hytte på et næs i søen Möckeln. Næste dag fejrer vi mid­sommer på camping­pladsen og cykler en tur til byen. Cykeltur langs søen Möckeln til kultur­reser­vatet Linnés Råshult, hvor vi går tur i det mest yndige 1700'tals land­skab og del­tager i mid­sommer­festen.
Biltur til kirken i Stenbrohult, natur­reser­vaterne Taxås og Kronan, den bota­niske have på Möckels­näs og Funkis­fabriken i Diö. Cykeltur til Höö natur­reservat med søer, blomster­enge og skove.
Byvandring i Älmhult centrum, udflugt til Elinge Älgpark og plante­skolen Växtia i Marka­ryd, samt kammer­koncert i Sten­bro­hult kirke. Den sidste dag tager vi på en cykel­tur, hvor vi genser Taxås natur­reservat og Linnés Råshult.
© Lantmäteriet