Skandinavien Lapland 2010
Foto­gra­fierne blev denne gang taget med et lomme­kamera, Olympus µ TOUGH-8000, hvis eneste fancy feature er, at det kan bruges under vand.

Lapland 2010

Vandreferie i Abisko-fjeldene
20. - 31. juli

En beretning om en vandring i fjeldene omkring Lap­porten syd­øst for Abisko. Jeg var sammen med min kam­­merat Henrik på denne afslappede telttur, med tid til at tegne og se på blomster og rener uden for de mær­kede stier. Vi oplevede her en fan­tastisk smuk og af­veks­lende natur, samt et ditto vejr.
Her kan ses et kort over vores vandrerute. En kortere version af dette album kan ses på outsite.org.
Ved planlægningen af denne ferie brugte vi som udgangs­punkt pakke- og proviantlister fra laplands­turen i 2008, se bag­grund. Henrik og jeg var sidst på tur sammen på Ryssberget i 2005.
Ved bestemmelsen af blomster blev anvendt Fjellflora (183 gram), samt efter turen Den nye nordiske flora (2,3 kg) og Den virtuella floran, som der linkes til ved alle blomster. Enkelte links til C. A. M. Lindman: Billeder af Nordens Flora.
Togrejsen til Abisko og vandringen op i fjeldet til en udsøgt lejrplads med en overdådig rig flora. Nogle solrige dage i dalen med den kendte profil.
Et kæmpe stenskred, en dampende jungle, en lap­kåte og en sø med stor­vildt. Et højtliggende dalstrøg og en endnu højere belig­gende bræ, troldsk tåge­omkranset.
Dybe kløfter, store elve, glødende midnatssol og idylliske birkeskove inden rejsen hjem.
© Copyright: Fotografier mv. er beregnet til at blive set på denne hjemmeside, og må ikke uden tilladelse anvendes i anden sammenhæng.
© Copyright: Photographs etc. are intended to be seen on this website, and may not be used in any other context without permission.