Efterår i Lapland 2008
17 dages vandringer gennem Stora Sjöfallet, Sarek og Padjelanta nationalparker

Dette er min beretning om en skøn telttur, som jeg sammen med tre venner gennem­førte i perioden fra 17. august til 4. september 2008. Det var lige tids nok til at opleve nogle fantastiske efterårs­farver på fjeldet, men også den første efterårs­storm, det første snefald i højden og den første hårde nattefrost.
Vi fik en ubrudt kæde af storslåede natur­oplevelser, og også socialt var denne ferie med sit sammen­hold og muntre stemning i særklasse.
Hjemmefra havde vi pakket rygsækkene med så meget proviant, som vi mente vi kunne bære. Efter en lang rejse med tog, bus og færge startede vi vandringen gennem Stora Sjöfallet og ind i det vilde, bjergrige Sarek, hvor vi tilbragte nogle skønne dage i den øvre del af Rapadalen. I Sarek er der ingen indkøbs­muligheder, så da maden var ved at være spist, søgte vi ud til Padjelanta med dens hytter og Sveriges efter sigende smukkeste sø, Virihaure, og vendte tilbage til udgangs­punktet ved søen Akkajaure. Nederst på siden er vist vandreruten.
Her kan læses en baggrunds­information om deltagere, rutevalg, udstyr, proviant mm.
Udrejse, vandring ad Padjelanta-leden fra Akkajaure til Gisuris, samt en dagstur op på Gisuris-fjeldet i Sarek. (4 dage, 52 sider).
Vandring fra Gisuris og ind til det centrale Sarek ved Tjågŋåris. Et monumentalt flot landskab - under­streget af det gustne vejr. (3 dage, 44 sider).
En dagstur til Rapaselet gennem et ene­stående vildt, særpræget og smukt landskab. (1 dag, 51 sider).
En dagdriverdag ved Rapaelven med læsning, storvask, bær­plukning, tegning, blomster­fotogra­fering mm. (1 dag, 28 sider).
En skøn vandring i et stor­slået landskab i Sarek langs Rapaelven og gennem Álggavágge til Alkavare kapell. (2 dage, 56 sider).
Vandring i stiløst terræn i Padjelanta til Tuottar-hytterne, og videre ad Padjelanta­leden til Sveriges smukkeste sø, Virihaure. (2 dage, 54 sider).
Indkøb i Stáloluokta samebygd og vandring op over en af Padjelantas smukkeste stræk­ninger med udsigt over Virihaure, og ned til Árasluokta hytteby. (1 dag, 32 sider).
Vandring via Låddejåkkå til en telt­plads med udsigt over Vastenhaure, derfra videre til Kutjaure. Et land­skab med fan­tastiske udsigter oplevet i et skønt vejr. (2 dage, 59 sider).
Vandringer i et strålende smukt vejr gennem et idyllisk fjeld­landskab til Akka og videre til Akkajaure, hvor hjemrejsen tiltrædes. (3 dage, 60 sider).
© Copyright 2008 Finn Johannessen, Lisbet Clausen and Dorthe Riber Hansen. All Rights Reserved.
 Λ Til top Λ 

Vandreruten

Klik på kortet for at se det interaktive originalkort.
 Λ Til top Λ 
Lagt på nettet: 11. november 2008.
Revideret: Ikke endnu.
 
Skandinavien Efterår i Lapland